Fisa pentru evaluarea factorilor de risc la nivel de gospodarie 1. Asistent medical comunitar (nume si prenume): 2. Familia: 3. Localitatea: 4. Adresa gospodarie: 5. Numar camera: 6. Numar total de persoane din locuinta: 7. Numar de persoane pe camera: 8. Data evaluarii: EVALUAREA CONDITIILOR IN CARE LOCUIESTE FAMILIA Bifati in lista de mai jos factorii cidentifcati la nivelul gospodariei. Acordati 1 punct pentru fiecare factor de risc identificat (total maxim posibil = 19) Locuinta cu defecte de construcie (nesigura), cu peretii sau fundatia afectati de crapaturi/ inundatii, etc Lipsa alimentarii cu energie electrica Instalatii electrice necorespunzatoare (pericol de electrocutare) Iluminat natural necorespunzator Iluminat artificial necorespunzator Locuinta aglomerata (mobilier, diverse obiecte, deseuri depozitate, etc.) Ventilatie necorespunzatoare Temperatura ambientala excesiv de scazuta Temperatura ambientala excesic de crescuta Poluare cu fum rezultat prin arderea combustibililor lichizi sau solizi Fumat in interiorul locuintei Igiena precara a locuintei Prezenta igrasiei Prezenta mucegaiurilor Prezenta animalelor: pisica, caine, comute, pasari, etc. Existenta unor animale bolnave Prezenta rozatoarelor: sobolani, soareci Existenta unor insect vectoare: muste, gandaci, furnici, purici, tantari, etc. EVALUAREA APROVIZIONARII CU APA POTABILA SI CONDITIILE DE DEPOZITARE A ACESTEIA Bifati in lista de mai jos factorii identificati la nivelul gospodariei. Acordati 1 punct pentru fiecare factor de risc identificat (total maxim posibil = 6) Aprovizionare deficitara cu apa potabila Sursa de apa potabila insalubra( mai ales fantani, puturi) Lipsa unei surse de apa potabila( retea sau fantana) Sursa posibila de poluare (latrina, grajd, deposit de gunoi sau deseuri de animale, cotete, etc) amplasata la mai putin de 10 m de fantana Mod de depozitare al apei necorespunzator Calitate deficitara a apei potabile: organoleptic (gust, miros, culoare – modificate) EVALUAREA MODULUI DE PREGATIRE SI DEPOZITARE A ALIMENTELOR Bifati in lista de mai jos factorii cidentifcati la nivelul gospodariei. Acordati 1 punct pentru fiecare factor de risc identificat( total maxim posibil = 7) Lipsa bucatariei Gatitul de face in camera de locuit Bucatarie cu igiena deficitara Apa folosita la prepararea alimentelor nu este potabila Pastrarea neigienica a alimentelor Alimentele nu sunt protejate fata de accesul insectelor, rozatoarelor si a altor animale Exista contact intre alimentele crude, neprelucrate si cele preparate/gatite EVALUAREA SITUATIEI DEENDENTELOR ALOCATE IMBAIERII SI A GRUPURILOR SANITARE Bifati in lista de mai jos factorii cidentifcati la nivelul gospodariei. Acordati 1 punct pentru fiecare factor de risc identificat( total maxim posibil = 6) Nu exista grup sanitar organizat Grup sanitar (WC, latrina) cu igiena precara Grup sanitar (WC, latrina) in afara locuintei Incapere pentru imbaiere cu igiena precara Nu exista facilitate pentru spalatul pe maini Nu exista facilitati pentru imbaiere EVALUAREA SPATIILOR DE DEPOZITARE SI MODUL DE EVACUARE A DESURILOR MENAJERE Bifati in lista de mai jos factorii cidentifcati la nivelul gospodariei. Acordati 1 punct pentru fiecare factor de risc identificat( total maxim posibil = 3) Gospodarie fara loc de depozitare a reziduurilor solide (pubele, lazi, etc) Indepartarea reziduurilor solide in mod neorganizat Indepartarea reziduurilor lichide (canalizare, put absorbant, groapa) in mod neorganizatVa rugam sa introduceti codul de verificare Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com